Belföld

Rendőri túlkapás Fejérben?

A sáregresi férfi szerint már állt az autója, amikor telefonált. A rendőrök azt állítják nemcsak hajtott az úton, de még a megkülönböztető jelzésre sem állt meg.

Az 52 éves autószerelő azt állítja, akkor csörrent meg a telefonja, amikor a kapubejáróba beállt. Kiszállt, hogy kinyissa a kaput. A rendőrök, akik ott álltak autójukkal a közelben észrevették, és odamentek hozzá, majd szabálysértés miatt meg akarták büntetni. Szóváltás kerekedett, az egyik  rendőr obszcén szavakat mondott, amikor a férfi kinyitotta a kaput, majd azzal fenyegetőzött, hogy lelövi a férfi kutyáját, végül megbilincselve elvitték a rendőrségre – mondta Árgyelán János, a Jobbik Fejér megyei elnöke sajtótájékoztatón, hétfőn, Székesfehérváron.

Árgyelán János hangsúlyozta: a sáregresi férfit Pogány Lászlónak hívják, ő ország-világ előtt a nevét is felvállalja. Nem tagja a pártnak, azért kereste meg a helyi alapszervezetet, hogy segítséget kérjen. A pártelnök kiemelte: a sárbogárdi rendőr felfüggesztését kérik levélben a helyi kapitánytól. Úgy vélik a rend őreinek a súlyos és vagyonellenes bűncselekményekre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy az emberek biztonságban érezzék magukat.

A sáregresi férfi által elmondottakat cáfolja a rendőrség. Németh-Kész Mónika szóvivőtől a Fehérvár24 megtudta: a férfi vezetett, amikor telefonált. A rendőrök meg akarták állítani megkülönböztető jelzést használva, de a gépkocsivezető ezt figyelmen kívül hagyva továbbhajtott. Amikor 3 ezer forintos helyszíni bírságot akartak kiszabni vele szemben, már a kapuja előtt, akkor megpróbált bemenni a házába. A rendőrök ekkor alkalmaztak vele szemben kényszerintézkedést, és állították elő.

A férfi ellen járművezetés közbeni mobiltelefonálás, illetve a rendőri intézkedés elleni engedetlenség miatt eljárás indult. A sáregresi autószerelő panasszal élt a rendőri intézkedés miatt, amit a Sárbogárdi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik