Belföld

Hohohohó: megjött a mikulás

Bár nem szánnal és nem hóesésben, hanem lovaskocsival és esőben érkezett a mikulás a győri városházára, a gyerekek ennek ellenére is örültek az ősz szakállú vendégnek.

December 5-én 9 órakor, gyönyörű paripákkal gurult be a városközpontba a télapó. Az Erzsébet ligeti óvodába járó picik karácsonyi dalokkal fogadták kedves barátjukat, aki szaloncukorral díjazta az egész évben jól teljesítő ovisokat. Az időjárás azonban megtréfálta az ünneplőket, a szakadó eső miatt a Városháza aulájába húzódtak be egy közös dalolászásra az egybegyűltek. Mikulás és manócskái minden évben ellátogatnak a győri gyerekekhez, Farkas Imre pedig immár 24. éve ölti magára a piros jelmezt. Az ősszakállút a város részéről Simon Róbert Balázs várta, aki szintén segédkezett a nyalánkságok kiosztásában. Az alpolgármester elmondta, úgy érzi, nagyon fontos ez a fajta figyelem, mely nemcsak a gyermeki lét egyik alappillére, de a felnőttekkel való szoros kapocs erősítéséhez is hozzájárulhat.
A mikulás a találkozó után kocsijával tovaszállt, hogy még ezen a napon a legtöbb győri óvodába ellátogathasson. Aki esetleg így sem találkozott a télapóval, annak sem kell elkeserednie, hiszen hétfő este minden háztartásba beköszön az idős ismerős, persze csak oda, ahol tiszta csizma várja az ablakban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik