Belföld

Douchev-Janics Natasa: Jobban megfontolom a dolgokat

A sportolónővel a 4 hónapos portugáliai edzőtáborba utazása előtt beszélgettünk Szegeden a kislánya születése után eltelt időről és az olimpiai felkészüléséről.

Hogy alakult az elmúlt egy éved?

Nem volt könnyű, hiszen megtudtuk, hogy babát várok, de a neheze a születése után jött. Edzeni kell, viszont közben szeretnék Milanával is lenni. Most már nagyon belejöttem ebbe a kettős szerepbe, és jól is érzem magam, minden rendben van.

Bulgáriában ott volt anyukád, a párod, nevelt gyerekeid, Milana, az edződ. Tudtál bármikor is egyedül lenni?

Nem, de csak akkor szeretem a magányt, ha bánt valami és nem érzem jól magam. Ha minden rendben van, akkor örülök,ha körbevesznek az emberek. Piroska barátnőm mindig velünk van, ő vigyáz Milanára.

Anyukád hogy fogja bírni, hogy 4 hónapig nem láthatja majd Milanát?

Nehezen, de ha nagyon nem bírja, majd kiutazik hozzánk Portugáliába.

Tudsz bármikor is pihenni?

Egyedül az éjszaka az enyém, jó mélyeket alszom és az eléggé regenerál.  De nem szeretek túlzottan pihenni sem, mert akkor sokkal nehezebbek az edzések, nem jó visszarázódni.

Korábban nyilatkoztad, hogy a szülés óta lelkileg átalakultál egy picit, talán higgadtabb vagy. Mennyire jó ez a sportban?

A versenyeknél fontos, hogy legyen bennünk indulat, amit ki tudunk adni. Viszont előtte nyugodtság szükséges, mert az segít átgondolni azokat a mozdulatokat, stratégiai elemeket, amik kellenek majd a pályán.  Már nem vagyok az a húsz éves, aki ész nélkül csinált mindent, sokkal jobban megfontolom a dolgokat.

Edzés közben mennyire tudod kizárni az otthoni közeget?

Kajakozás közben nem jut el az agyamig, hogy Milánával mi újság otthon, mert folyamatosan teljesítenem kell, ezért nem szabad rá gondolnom.  Persze magammal viszem a telefonomat, hogy baj esetén bármikor ugorhassak. Szerencsére még sose kellett haza rohannom.

Mire lesz elég ez az olimpiáig megmaradt félév?

Mozgásban és gyorsaságban kell még fejlődnöm, most egy jó ideig hosszúkat edzek. Ahogy közelednek majd a versenyek, egyre rövidebbekre és intenzívebbekre fogok váltani.  Ezeket kell még megtennem, de szerintem jó formában vagyok, habár a férjem még nem így gondolja.

Ha már itt tartunk, a szerelmem és az edzőm viszonyt mennyire tudjátok kezelni?

Könnyen, otthon nem azt mondom neki, hogy ’edzőbá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik