Belföld

Száncsengő és szaloncukor: színházban a mikulás

Idén a Győri Nemzeti Színházba érkezett elsőként a télapó. Az ősz szakállú december 4-én látogatott a teátrumba, táncos lábú manócskái kíséretében.

 

Vasárnap délelőtt gyerekzsivajtól volt hangos a győri színház. A hagyományokhoz híven, a művészetpártoló támogatók és családjuk tiszteletére, minden évben beköszön a mikulás az intézménybe, ezúttal három előadás keretében várta a piciket.

És ha a télapóról van szó, nem meglepő, hogy mind a három alkalommal telt ház fogadta a jótevőt. Természetesen 2011-ben sem egyedül érkezett az ősszakállú, hanem a manókkal karöltve, azaz a Grácia Művészeti Intézet ifjú növendékeivel. A Mikulás Birodalom apróságai színvonalas táncos mulatsággal kápráztatták el a közönséget, majd csengőszóra a télapó is megérkezett. A gyerekek verseket és karácsonyi dalokat énekeltek messziről jött, deres hajú barátjuknak, aki cserébe szaloncukorral és arany dióval ajándékozta meg őket. A színházi mikulás ünnepség ezúttal is nagyon bájos volt, és kicsit rendhagyó is, hiszen ez alkalommal a télapó kitüntetéseket is átadott a rendezvényen.

No és, hogy pontosan kiknek? A meleg szívű életmentőinek: Dr. Dézsi Csaba Andrásnak, és mentős munkatársainak. A piros kabátossal aztán bárki lefotózhatta magát, sőt a csillárszinten egy különleges kiállítás is várta a családokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik