Belföld

Győrbe zakatolt az Aranycsapat

58 évvel a legendás 6:3-as londoni győzelem után, novemberben útjára indult az Aranycsapat mozdony. A különleges grafikával díszített szerkezet december 3-án Győrbe érkezett.

 

Az 1953-as év kétség kívül beírta magát a magyar sporttörténelembe. A foci válogatott angliai, Wembley Stadionban aratott 6:3-as győzelmére, azóta is mindenki büszkén tekint vissza, nagyapáink pedig szívesen zengnek róla ódákat. A legendás Aranycsapat teljesítményét a MÁV csoport is szeretné népszerűsíteni, ezért novemberben, pontosan 58 évvel a siker sztori után útjára indították a csapat nevével fémjelzett mozdonyt. A mintegy 20 méter hosszú gépen, 100 négyzetméternyi felületen köszön vissza annak a 11 játékosnak az arcképe, akik hajdanán hírnevet szereztek a magyar labdarúgásnak.

 

Az egy hónapja tartó túrája során a szerelvény már több száz kilométert megtett, és december 3-án Győrbe is megérkezett a zakatoló óriás, a kettes vágányra. Talán nem meglepő, hogy nagyon sok rajongó várta a masinát. Igaz, a szombati forgalomhoz igazodva most csak mentesítő vonatként szolgált a mozdony, mégis az egyik legnépszerűbb gépezet volt ezen a napon, a győri állomáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik