Belföld

Villanások a rendőrségen

Dunainé Pszota Mária, Wlassics Gyula-díjas népművész és Krisztof György festőművész „Villanások” című közös kiállítását nyitotta meg a Szegedi Rendőrkapitányság épületének aulájában.

A két művész kiállítása sok tárgykört ölel fel, hiszen míg Dunainé Pszota Mária népművészként tarisznyákat, párnákat, ékszereket, falitakaró-szőtteseket mutatott be, addig Krisztof György festményei széles skálán mozogtak: csendéletek, tájképek sora mellett megjelent jó néhány absztrakt műve is. Közös vonásukat azonban nehéz letagadni, hiszen mindketten a Dél-Alföld, Békés megye látványvilágából, és néphagyományaiból építkeznek.

A tárlat megnyitása igazi összművészeti performansszá vált, Nagy Imre Elek karmester vezetésével Pleskonics „Doktor Rock” András, valamint Csányi Ildikó és Fedor Zsófia közreműködésével „Egy magyar kiállítás képei” népdalátköltésekkel és –fantáziákkal szórakoztatták a közönséget. A rögtönzött koncert végén még a megjelentek is be lettek vonva egy közös zenélésre, amely az advent jegyében a Jingle Bells örökérvényű dallamaira történt.

A kiállítás december 30-ig tekinthető meg a Szegedi Rendőrkapitányság Párizsi körúti épületének aulájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik