Belföld

Rogán szomszédja nyerte a 120 milliós tendert

Csetényi Csaba az Index szerint szoros baráti kapcsolatot ápol a fideszes polgármesterrel.


Rogán Antal beszédet mond a felújított Károly körút és Március 15. tér ünnepélyes átadásán (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Rogán Antal, Budapest V. kerület polgármesterének társasházi szomszédja a tulajdonos abban a cégben, amely elnyerte az önkormányzat 120 milliós kommunikációs tenderét – írja az Index.hu. Csetényi Csaba a lap szerint szoros baráti kapcsolatot ápol a fideszes politikussal.

Az uniós közbeszerzési értesítőben közzétett tender szerint  a cég azt vállalta, hogy blogokon, a Twitteren, a YouTube-on és különféle közösségi oldalakon próbálja meg növelni a kerület turistaforgalmát. A megbízatás egy nemzetközi vagy uniós online kampány lebonyolítására és a program eredményességének mérésére szól.

A kerület által támasztott feltételek szerint csak olyan cég indulhatott a tenderen, amelynek az elmúlt három évben már legalább 125 milliós bevétele származott az ittenihez hasonló online és social media-csatornák kialakításából, nemzetközi, vagy uniós online kampányokból és azok monitoringjából, illetve sales-feladatokból. A kiírásban azt is megszabták, hogy a feladatterületekből külön-külön legalább három befejezett munkát kell referenciaként bemutatni.

A Hamu és Gyémánt mostani megbízatása nem az első a kerületben. Két éve a Belváros Főutcája projekt kommunikációs tenderét nyerte meg a kft. Akkor bruttó 68 millió forintot kapott a sajtóügyek és a Lipót Napok elnevezésű rendezvény levezénylésére. Idén szeptemberben a Budapest Szíve Program projektjeinek „teljes körű soft feladatainak ellátására” is a Hamu és Gyémánt Kft.-t találták a legmegfelelőbbnek.

Az V. kerületi polgármesteri hivatalban az Indexnek elismerték, hogy a cégvezető és Rogán szomszédok, de felhívták a figyelmet arra, hogy a személyes ismeretség az első megbízás idején még nem állt fenn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik