Belföld

Lassan megtelnek a hajléktalan melegedők

Aa melegedők és szállók decemberben még éppen be tudják fogadni az érkezőket –, és ha a közalapítványi források nem csúsznak, "meg tudják oldani a telet úgy, ahogy eddig".

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke szerint egyelőre mindenkit be tudnak fogadni a hajléktalan melegedőkbe, de kérdésesnek nevezte, hogy milyen hatásai lesznek a csütörtökön életbe lépett szigorításnak – írja a pénteki Népszava.

A lapnak Vecsei Miklós arról is beszámolt, hogy folyamatos az együttműködés a rendőrséggel, és egyelőre nem látnak olyan nehézséget, ami ne lenne kezelhető.

Vecsei szerint a melegedők és szállók decemberben még éppen be tudják fogadni az érkezőket – várhatóan még egy 50 fős menedékhely is elkészül a hónapban –, és ha a közalapítványi források nem csúsznak, “meg tudják oldani a telet úgy, ahogy eddig”. A nagyobb létszámú befogadók pedig talán januárra készülnek el.

A lap emlékeztet: a fővárosi közgyűlés szerdán 120 millió forint többletforrást szavazott meg a 6000 fővárosi férőhely – átmeneti szállás, éjjeli menedékhely, nappali melegedő – felét biztosító Budapesti Módszertani Szociális Központnak (BMSZKI) működési költségekre. Ezt várhatóan még az idén utalják –, illetve 193 millió forintot ahhoz, hogy két új telephelyét 2012 végéig üzemeltethesse.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik