Belföld

Szegedi Ítélőtábla: három év fegyház az ismerőseit bántó férfinek

A Hódmezővásárhelyen élő férfi egyik ismerősét kapával verte fejbe, a másikat késsel szúrta mellkason.

A nyolc általános végzett, alkalmi munkákból és nyugdíjból élő, korábban többször is büntetett hajléktalan, jelenleg 52 esztendős Rovó Tamás 2009 májusában egy Hódmezővásárhely melletti tanya kertjében lakott együtt a későbbi sértettel.

2009. május 11-én mindketten ittasak voltak, amikor szóváltás alakult ki közöttük a kertben. Ekkor a vádlott felvett a földről két kézikapát, és azokkal legalább három alkalommal fejbe vágta az ismerősét. Az eszméletét elvesztő férfit egy órával később beszállították a szegedi klinikára, és még aznap megműtötték, majd hónapokkal később még további két beavatkozást hajtottak végre rajta. A bírósági szakértői vélemény alapján a férfi sérülése akár életveszélyessé is válhatott volna.

2009. június 22-én késő délután egy férfi látogatott el a vádlott lakhelyéül szolgáló tanyára. Egy idő után az ittas vádlott szóváltásba keveredett az ott tartózkodókkal. Rovó Tamás egy kést vett magához, és a zárt kertben lévő kisházhoz ment, ahol egy ágyon a sértett pihent. A vádlott mellkason szúrta a sértettet, akit a szegycsontjánál talált el. A megtámadott férfinak sikerült elmenekülnie, és egy járókelőtől kért segítséget, aki mentőt hívott hozzá. A szúrás következtében a vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de a szakértői vélemény szerint a támadás következtében akár életveszélyes állapot is kialakulhatott volna.

A Szegedi Ítélőtábla két rendbeli testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek Rovót, és ezért őt mint többszörös visszaesőt, jogerősen halmazati büntetésül három év fegyházra ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik