Belföld

Kecskemét: Emberrablás és kitartottság a vád

Kilenc vádlott ellen kezdődött büntetőper a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon Kecskeméten.

Az ügyben a Csongrád Megyei Főügyészség emelt vádat. A csütörtöki tárgyalási nap a vádbeszéddel kezdődött, majd a vádlottak kihallgatásával folytatódott.

A vádhatóság képviselője elmondta: Dimovics Krisztián Tibor másodrendű vádlott 2008-ban rávette az egyik – akkor 17 éves – sértettet, hogy egy szegedi bárban táncoljon. A sértett a bárban szexuális szolgáltatást is nyújtott, mellyel napi 10-70 ezer forintot keresett, a pénzt átadta a másodrendű vádlottnak. Ezután a másodrendű vádlott rávette a sértettet, hogy a prostitúciót Hollandiában folytassa. Külföldön már napi átlagban 400 eurót keresett a sértett egy hónapon keresztül, majd visszajött Magyarországra, ahol ismét bárban és az út mellett is prostituáltként dolgozott.

A sértett az összes bevételét átadta a vádlottnak, aki elégedetlen volt a bevétel nagyságával, és többször bántalmazta a sértettet, aki – egy kivétellel, amikor az egyik ujja eltört – nem fordult orvoshoz. A sértett ebben az időszakban ismerkedett meg a másodrendű vádlott testvéreivel, Dimovics Mátyás Tibor elsőrendű vádlottal, valamint Dimovics László Gusztáv harmadrendű vádlottal, akik szintén több alkalommal bántalmazták.

A “családi vállalkozás” tagjai segítették abban a sértettet, hogy barátnőjével Svájcban folytassa a prostitúciót. A sértettek 2010 júniusában haza akartak utaztak Szegedre, amit a másodrendű vádlott erőszakkal próbált megakadályozni. Ekkor a sértettek Svájcban feljelentést tettek, melynek következményeként a másodrendű vádlott ellen, emberkereskedelem gyanúja miatt eljárás indult, és letartóztatták.

Miután a sértettek hazatértek Szegedre, a Svájcban letartóztatott másodrendű vádlott testvére, Dimovics László Gusztáv harmadrendű vádlott életveszélyesen megfenyegette az egyik sértettet, majd arra kényszerítette, mutassa meg a másik lány lakóhelyét. Itt az elsőrendű vádlott a sértetteket megverte, megrugdosta, valamint az egyik sértett arcát és nyakát késsel megvagdosta. A vádlottak a sértetteket megfenyegették, és kijelentették, hogy megölik őket, ha nem vonják vissza a Svájcban tett terhelő vallomásukat. A vádlottak ezután a sértetteket fogva tartották, és írásban vallomásuk visszavonására kényszerítették. A vádlottak végül megszervezték azt is, hogy az egyik sértett Svájcba kiutazzon és szóban is vonja vissza a másodrendű vádlottra tett terhelő vallomását. Svájcban a sértett azonban a kihallgatásakor bevallotta, hogy kényszer hatására vonta vissza vallomását.
Magyarországra visszatérve az egyik sértettet ismét foglyul ejtette az első- és a harmadrendű vádlott, bántalmazták, Kecskemétre szállították és csak másfél hét elteltével engedték szabadon. A sértett ezután rendőri segítséget kért és elmondta a történteket.
A többi vádlott – közöttük egy a bűncselekmény elkövetésekor már leszerelt rendőr – segített a sértettek fogva tartásában és szállításában.  
Piegel Zsolt tanácsvezető bíró csütörtökön a vádlottak kihallgatásával folytatta a bizonyítási eljárást, azonban mindannyian megtagadták a vallomástételt. A bíró a vádlottak nyomozati szakban tett vallomásait olvasta fel.
A vádlottak tagadták a bűncselekmény elkövetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik