Belföld

Bojkottálná a parlamentet Gyurcsány

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint csak annak szabadna választójogot adni maMagyarországon , aki itt él, részt vesz a közteherviselésben.

Az egykori kormányfő Facebook-bejegyzésében azt írja: a demokratikus ellenzéki pártoknak bojkottálni kellene a választójogi törvény parlamenti vitáját és szavazását. Gyurcsány Ferenc szerint: “A kormánypártok érdemi egyeztetés nélkül viszik a plenáris ülés elé a választójogi törvényt. Igazi abszurditás. Működő demokráciában ez elképzelhetetlen lenne. Ráadásul olyan javaslatot tettek, amely érdemben megnehezíti, csaknem ellehetetleníti a mai kormány leváltását. Nincs mese, a legerősebb ellenzéki fegyver bevetése, a bojkott alkalmazása lenne szükséges.”

A Demokratikus Koalíció elnöke úgy véli, csak akkor szabad részt venni az ellenzéknek a parlamenti vitában, ha a kormány módosítaja a jobboldal számára egyoldalú előnyöket teremtő új választókerületi határokat, kizárja a határon túliak szavazati jogát, megszünteti a választási győztes kompenzációját, kizárja a választási részvételhez szükséges úgynevezett előzetes aktív regisztrációt, és kimondja, hogy nem tilos az elektronikus médiában való politikai hirdetés.

A határon túliak szavazati jogával kapcsolatban Gyurcsány Ferenc azt mondja: “Annak kell szavazni Magyarország követendő politikájáról, aki itt él, részt vesz a közteherviselésben, például fizet adót, másrészt pedig viseli döntésének következményeit.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik