Belföld

Erősebb érdekvédelem – szakszervezeti tömörülés Dunaújvárosban

Tizenegy helyi szakszervezet képviselői fogtak össze a Fejér megyei Duna-parti városban.

Szerdán délután rendezték első összejövetelüket, most dolgoznak a szervezet alapszabály-tervezetén – adta hírül a dh-online. Eredetileg szakszervezeti fórumot akartak létrehozni, az egyik budapesti tüntetés alkalmával megalakult Magyar Szolidaritás Mozgalom szellemében. Valószínű, hogy csatlakoznak a Szolidaritáshoz, de úgy döntöttek, hogy helyi szinten egy kicsit magasabbra teszik a lécet, és nem egyszerűen szakszervezeti, hanem kifejezetten érdekvédelmi szövetséget szerveznek- nyilatkozta a lapnak Orgovány Zoltán, a Független Rendőr Szakszervezet Fejér megyei elnöke.

Csapó Tamás, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet elnöke elmondta: várják azoknak az érdekvédelmi szervezeteknek a csatlakozását is, akiket eddig még nem értek el.

A Dunaújvárosi Érdekvédelmi Tömörülést szakszervezeti és érdekvédő tisztviselők mérföldkőnek nevezik. Döntő fordulatot jelenthet, hogy a sokféle szakszervezeti konföderációhoz tartozó képviselők a szerdai összejövetelen nem a különbségeket, hanem az összetartozást hangsúlyozták-írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik