Belföld

Nekiment a Jobbiknak a székesfehérvári polgármester

Cser-Palkovics András szerint a párt bármi áron, akár az oktatás rendjét megzavarva is hajlandó elérni politikai céljait.

A Jobbik megzavarta az oktatás rendjét Székesfehérváron, amikor iskolaidő alatt sajtótájékoztatót hívott össze – tette közzé közleményben pénteken a város polgármestere. A párt “politikai céljait egy iskola működésének megzavarása árán is igyekszik elérni. Határozott véleménye, hogy politikai ügyek nem “törhetik be” egy iskola kapuját és nem okozhatnak súlyos problémákat a diákok közösségi életében” – írta Cser-Palkovics András.

Szerdán a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola előtt sajtótájékoztatón jelentette be a párt fehérvári elnöke, hogy fegyelmi eljárást kezdeményezett az iskola történelemtanára ellen. A tanár egy árpádsávos póló miatt kizavarta órájáról a Jobbik ifjúsági tagozatának elnökét, Marosán Anitát, aki korábban a sajtóban közzé tette, hogy tanárai megfenyegették a pártban betöltött tisztsége miatt.

Az érettségi előtt álló diáklány ügyében belső vizsgálat indult. Közleményét a polgármester sajtómegkeresések hatására adta ki, de az ügyről továbbra sem nyilatkozik sem ő, sem az iskolaigazgató, míg a vizsgálat le nem zárul.

A diák hétfő óta nem jár iskolába és orvosi kezelésre szorul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik