Belföld

Olvasóink erre költenék a lottóötöst

Megkérdeztük, ki mit tenne egy olyan giganyereménnyel, mint a legutóbbi összeg az ötös lottón. Van, aki a bankban fialást választaná, van, aki jótékonykodna belőle, de olyan is akad, aki az államadósság kérdését rendezné belőle.

A többség a tartozásait, a hiteltörlesztési gondjait oldaná meg a főnyereményből, valamint a családtagjaira költené a lottóötös nagy részét: „Rendezném a családom hiteltörlesztéseit, felújítanám a lakásom és vennék egy nyaralót a Balcsin. Egy kocsi is kéne, meg félretenni a lányom továbbtanulására. Utazni is imádok… de a nagyját Miskolc kulturális életének a megmentésére szánnám”,  „Összeszedném kis családomat, és elhúznék külföldre. Befektetném a pénzt egy saját vállalkozásba, így legalább lenne hol dolgoznom(!), és a gyerekem jövőjét is megalapoznám!” – olvasható az fn24 facebookos oldalára érkezett válaszokban.

Bankba vagy kóbor kutyákra

A magáncélok mellett azonban jótékonysági célokra is áldoznának a giganyereményből. „Tudnék vele mit kezdeni, például a saját igényeim kielégítése után építenék, és működtetnék egy állatmenhelyet”, “nem kéne sokat gondolkodni, nagy a csalad! A Tűzoltó utcai gyermekklinika nekünk sokat ér!! Oda nagyon sok menne!!!!!!”, „A családom között szétosztanék  500 milliót, 100 milliót megtartanék, a többi menne jótékonyságra!!”, „szétosztanám a cigányoknak, meg a szegényeknek”, „Tönkretenném a “jóakaróimat”, aztán jótékonykodnék egy kicsit, a maradékot meg magamra költeném”  – írták olvasóink a Facebookon közzétett körkérdésünkre.

Többen pénzintézetben helyeznék el az összeg egy részét, bízva a hatalmas kamatokban:  „1 milliárd a bankba, lekötni minimum 5 évig.  A maradék 935-ből a fele a család között menne szét, a másik fele alapítványok támogatásával.” , „bankba tenném és a kamatból vígan megélnék” , Betenném a bankba, kamatoztatnám és életem végéig szépen csendesen elédegélnék Persze a szeretteimet sem feledném el”.

Pénzügyi guruk nyomában

Ám olyan olvasóink is akadtak, akik egészen „komoly” befektetési tervekkel rukkoltak elő:  „Megvenném a svájci gyógyszergyárakat, a Milka csokoládégyárat, aztán csődbe vinném, hogy idetelepítsem a lila teheneket az Alföldre, a Milka csokit ezután mi gyártjuk, és a svájci bankokból ide hackeltetném a pénzt az orosz hacker maffiával..aztán az OMW-t is bezúznám, hogy a MOL -nak ne okozzanak , további fejfájást a gáz és olaj piacon”, „azon lennék hogy tönkre tegyem a kormányt, és egy igazságosabb rendszert építsek ki”.

A hozzászólók között páran az államadósság kérdését segítenék rendezni az esetleges nyereményből: „Befizetném az államadósság elleni alapba!”, „Elinnám :DDD Na jó, nem, befizetném az utolsó forintig az államadósság-elleni harcialapba, ott lenne a legjobb helyen!”

Egészen átgondolt befektetési magatartásról is tanúskodott egy-két hozzászólás: „Felosztanám 14 egyenlő részre. Egy-egy részt lekötnék 1-2-3-4…-12 hónapra, a 13. részből kifizetném a családi és rokonsági adósságokat, vennék lakást meg kocsit, a többit ebből a részből eljótékonykodnám, a 14. részt tanulópénznek tekinteném és azzal tanulnék befektetni, üzletelni. Azután amikor lejár az egyhavi lekötés, akkor felvenném annak a kamatait, és az alapot ismét lekötném, de egy évre. Így minden hónapban lejárna egy lekötés, amit mindig egy évre kötnék újra. Ezáltal lenne egy havi kamatjövedelem,. aztán amikor már megy az üzletelés, befektetés, akkor a lekötések kamatait szintén megforgatnám, és ha ez sikeres, létrehoznék valami alapítványt, és ennyi.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik