Belföld

A kórházi beszállítók elengednék a késedelmi kamatot

Az Orvostechnikai Szövetség azt kéri a kormányzattól, hogy még idén megkaphassák a kórházaktól pénzügyi követelésük nagy részét. Cerébe elengednék a késedelmi kamatot.

A szövetség a Szócska Miklósnak címzett, a lap birtokában lévő levélben azt kéri, a kórházak az év végéig fizessék ki a november végéig lejáró tartozásaik 90 százalékát, a fennmaradó 10 százalékot pedig márciusig. Ennek fejében a szövetséghez tartozó beszállítók a késedelmi kamat összegét az államadósság elleni alapnak vagy a kiemelkedő munkát végző orvosok, ápolók díjazására ajánlják fel.

A lapnak Tóth Zoltán, a szervezet főtitkára azzal indokolta a lépést, hogy a szövetséghez tartozó, zömmel kis- és középvállalkozások elérték finanszírozási képességük határát, bedőlésük esetén pedig összeomlana a gyógyításhoz szükséges eszközök beszállítói piaca, ami a betegellátást is veszélyeztetné. A szövetség ennek megakadályozására tenne engedményeket, s bár a javaslatra még nem kaptak konkrét választ, úgy tudják, az államtitkárság tanulmányozza azt – írta a Magyar Hírlap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik