Belföld

Mesterházy minőségi ugrást akar

A kongresszus utáni írásában az MSZP elnöke azt állítja: mindenki láthatta, hogy talpon maradt a párt.

Mesterházy Attila nem sokkal azt követően, hogy Gyurcsány után leszámolt a párt nagy öregjeivel is, közzétette írását, melyben a kongresszus döntéseit elemzi és az MSZP jövőjét vázolja.

Leszögezi: “Most dől el a sorsunk.” Mesterházy szerint a kormányzati ciklus közepe táján kell megtenni azt a rengeteg kicsi és nagy, de egyaránt fontos lépést, amely szükséges a kormányváltás előkészítéséhez. “Azt a munkát, amit most nem végzünk el, később sosem tudjuk bepótolni.”

Csakúgy mint kongresszusi beszédében, a mai nyilatkozatában is elhatárolódik a gyurcsányi kormányzás örökségétől: “nekünk azt kell bebizonyítanunk, hogy tudunk ennél jobban politizálni, sőt, tudunk annál jobban, ahogyan korábban mi magunk csináltuk. Nem a 2010 előtti, hanem a 2014 utáni évekre kell tekintenünk” – írja Mesterházy.

A pártelnök szerint minden okos párt arra használja az ellenzékben töltött éveket, hogy minőségi ugrást hajtson végre. Leszögezi: “személyes politikai célom, hogy ennek az ugrásnak a feltételeit megteremtsük. E munka részeként elkészült a baloldali politizálás kiinduló pozícióját és alapértékeit rögzítő Iránytű című dokumentum.

Az MSZP elnöke azt mondja: büszkén és túlzás nélkül állíthatja, hogy “a választásra és a reménybeli újabb kormányzásra való felkészülés tekintetében minden barátunk és riválisunk előtt járunk.” Mesterházy azt ígéri, hogy május 1-jén már kész programmal állnak a nyilvánosság elé.

“Másfél évvel ezelőtt az volt a kérdés, talpon maradunk-e. Ma már mindenki láthatja, hogy igen, talpon maradtunk. Most az a kérdés, tudunk-e előre lépni, gyorsulni, tanulni, javulni. A válasz ugyanaz lesz: igen. Ehhez most észnél kell lenni – írja Mesterházy Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik