Belföld

MSZP: gyanús milliárdos beszerzések a fővárosban

Két ügyet nevesítettek a szocialisták, de szerintük több tucat hasonló is lehet Budapesten.

Az MSZP fővárosi frakciója milliárdos gyanús beszerzést sejt a csepeli szennyvíztisztító egyik kapcsolódó beruházásánál. A közbeszerzési bizottság szocialista tagja szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: egy olyan cég nyerte el a megbízást, amelyik 1,5 milliárd forinttal többet kért a legalacsonyabb ajánlathoz képest. Egy másik csatornaépítésnél ugyanígy egy 800 millióval drágább ajánlatot adó társaság lett a befutó.

Simonka Csaba szerint ezek a lépések indokolatlanok, törvénytelenek és szabálytalanok voltak. A szocialisták már a nyár elején javasolták, hogy hozzanak létre egy ellenzéki vezetésű bizottságot, amely a közbeszerzéseket vizsgálná. Ezt Tarlós István is támogatta, ám a Fidesz-frakció leszavazta az indítványt, a főpolgármester és a Fidesz közötti egyeztetések pedig nem jártak eredménnyel.

Az MSZP-s Horváth Csaba hozzátette: úgy tűnik, több tucat ügyben érhette kár a budapestieket, ezért a november 16-i közgyűlésen újra beterjeszti a vizsgálóbizottság felállításáról szóló javaslatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik