Belföld

Mégis maradhat a József Attila-szobor

Senki sem akarja elvitetni az alkotást a Parlament mellől, ám lehet, hogy „ezt mégis megkívánja majd” a Kossuth tér átrendezése - véli a törvényhozás kulturális bizottságának fideszes elnöke.


Viszik vagy marad?
Fotó: MTI

L. Simon László szerint a Kossuth tér rendezéséről szóló határozati javaslat nem két-három szobor helyéről szól, hanem arról, hogy ismét birtokba vehessék a teret a látogatók. Az a cél, hogy 2014-ig épüljön meg a mélygarázs, a közterület vizuális arculata a háború előttihez közelítsen és a Parlament nagy részét lehessen látogatni.

Az országgyűlési képviselő az InfoRádió Aréna című műsorának elmondta: ha a tér rendezése megkívánja, akkor elképzelhető, hogy mozgatni kell majd az alkotást, de a fővárosból nem akarják elvinni azt. Megjegyezte: az sem kizárt, hogy a Duna partjára kerül majd József Attila szobra.

Balatonszárszó polgármestere a napokban sietve bejelentkezett az emlékműért. Dorogi Sándor kijelentette: “Ki más, ha nem a település lenne a befogadója a szobornak”, és akár a helyi emlékmúzeum kertjében is helyet kaphat az alkotás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik