Belföld

Egy MSZP-s följelentett egy fideszest

Kormos Dénes szerint hivatali visszaélést követett el Mengyi Roland, a BAZ megyei közgyűlés elnöke.


Kormos Dénes és Mengyi Roland
Fotó: MTI / Vajda János, Kovács Attila

A szocialista politikus szerint a hatályos jogszabályok szerint törvényellenes az, hogy Mengyi Roland a megyei közgyűlés hozzájárulása nélkül írta alá Orbán Viktor miniszterelnökkel október 3-án a megyei önkormányzatok vagyonának állami kézbe adásáról szóló megállapodást. Az MSZP megyei frakcióvezetője ezért az ügyészségen az elmúlt hét pénteken tett feljelentést a frakció nevében.

A megállapodás megkötése ellentétes az önkormányzati törvénnyel, hiszen a helyi önkormányzatokat megillető tulajdonosi jogokkal a közgyűlés, nem pedig a közgyűlés elnöke rendelkezik. Mengyi Roland pedig semmiféle felhatalmazást nem kapott a közgyűléstől ilyen megállapodás megkötésére, eljárása így törvényellenes volt – indokolta a feljelentést az MSZP-s politikus. Azt is közölte: a feljelentés mellett törvényességi ellenőrzési eljárást is kezdeményezett a megyei kormányhivatalnál, szintén ebben az ügyben.

Az MSZP szerint a közgyűlési elnök különösen jelentős vagyoni hátrányt okozott a megyei önkormányzatnak, illetve a települési önkormányzatoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik