Belföld

Gyöngyöspatai nem a romáknak

Nem engedtek beköltözni Gyöngyöspatára romákat. A betelepülni vágyókat azzal küldték el, hogy a kiszemelt házban már így is túl sokan vannak - adta hírül az atv.hu.

Több roma tervezett beköltözni Gyöngyöspatára, ám a jobbikos polgármester vezette önkormányzat elutasította a kérelmet, tudta meg az atv.hu.

Arra hivatkozva nem engedték bejelentkezni a romákat, hogy a kiszemelt ingatlanban már így is túl sokan laktak. Az atv.hu kereste Juhász Oszkárt, de a település elsõ embere csak annyit mondott, errõl az ügyrõl nem tud információt szolgáltatni.
Fotó: Kummer János / fn.hu

Fotó: Kummer János / fn.hu

A jelenlegi szabályok szerint egy bejelentkezésnek nem lehet gátja az, hogy hányan laknak egy épületben. Az atv.hu úgy tudja, ettõl függetlenül valóban elég nagy az ingatlanban a zsúfoltság: az egyszobás lakásban már tizenheten zsúfolódtak össze, ezt fejelte volna meg a hat újabb betelepülõ.

A lap szerint Gyöngyöspata egy készülõ önkormányzati rendelet szerint már nem sértett volna jogot. A jövõben fõleg a gyerekek védelmében valóban szabályoznák, hányan lehetnek bejelentve egy ingatlanba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik