Belföld

Orbán látja a nagyon versenyképes országot

A miniszterelnök szerint már csak egy-másfél évet kell várni.

Az ország teljes újjászervezése eredményeként egy-másfél év múlva “nagyon versenyképes lesz Magyarország” – mondta Orbán Viktor Rijádban.

A szaúdi tanácskozó gyûlés (súra) elnökével, Abdalláh as-Sejkkel folytatott megbeszélésrõl a magyar miniszterelnök sajtóstábjának vezetõje tájékoztatta az MTI tudósítóját. Havasi Bertalan közölte: Orbán Viktor a találkozón világossá tette, hogy Magyarország nagy munkában van, zajlik az ország teljes újjászervezése, átalakítása.

A kormányfõ elmondta továbbá, hogy új alaptörvénye született az országnak, és elindult a közigazgatás, az oktatás, a nyugdíjrendszer és az egészségügy átszervezése. Mindennek eredményeként Magyarország egy-másfél év múlva nagyon versenyképes ország lesz – hangsúlyozta a kormányfõ.

A találkozón a 150 tagú, tanácsadói joggal bíró súra elnöke és több tagja kifejezte reményét, miszerint Magyarország képes lesz arra, hogy véghezvigye átalakítását, és e változások hasznosak lesznek a magyar-szaúdi kapcsolatok szempontjából is. A tárgyalófelek mindemellett kiemelték a gazdasági, kulturális és oktatási kapcsolatok megerõsítésének fontosságát.

A találkozó után a miniszterelnöki delegáció látogatást tett az Abdel-Azíz Király Tudományos és Technológiai Városban.
Orbán Viktor a nap folyamán találkozik a Szaúdi Kereskedelmi és Ipari Kamarák Tanácsának elnökével és az Öböl-menti Együttmûködési Tanács fõtitkárával is, este pedig megbeszélést folytat majd Najef bin Abdel-Azíz herceggel, az ország miniszterelnök-helyettesével, belügyminiszterével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik