Belföld

Horváth Csaba: Orbán becsapta, Tarlós elárulta Budapestet

A szocialista politikus szerint a fejlesztési miniszter "balekot csinált a főpolgármesterből" a kórházak átadása kapcsán.

Horváth Csaba szerint Orbán Viktor miniszterelnök becsapta, Tarlós István főpolgármester elárulta Budapestet, a fideszes vezetés egységben rombolja le a főváros évszázados értékeit; a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője erről kedden beszélt Budapesten.

Rekordidő alatt ment füstbe a főváros közösségi közlekedésének terve: az Orbán-kormány “rosszindulata miatt” a fideszes városvezetés 2010 és 2014 közötti, a közösségi közlekedést fejlesztő programja megállt – mondta Horváth Csaba.

Mint kifejtette, elsőként a négyes metró második szakaszának megépítését állították le, hogy vegyenek 180 milliárd forintból autóbuszokat, majd közölték, hogy ezt nem lehet uniós forrásból megtenni, de pályázhat a főváros 100 villamosra és trolibuszra 120 milliárdért. Most az derült ki, hogy mégsem lehet ennyiért pályázni – jegyezte meg. Horváth Csaba hangsúlyozta, a mai napig nem megoldott a BKV működésének kormányzati támogatása sem.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár “balekot csinált a főpolgármesterből, és néhány hónap alatt 200 milliárd forint fejlesztési támogatást és több százmilliárd forint értékű kórházi, és ingatlanvagyont fog ellopni a budapestiektől” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Horváth Csaba azt mondta: szerdán, a fővárosi közgyűlés fideszes többsége méltatlan módon elsőként hajol majd meg a kormány előtt, és dönt a budapesti kórházak ingyenes és garanciák nélküli átadásáról. Az államosítás nem más, mint eszköz a kórházak, az iskolák bezárásához – fogalmazott.

Horváth Csaba közölte, felkérik Tarlós Istvánt, viselkedjék a tisztségéhez méltó módon, és ne pártját, hanem a budapestieket képviselje. Szócska Miklóst felszólítják, hogy nyilatkozzon: valóban be akarják-e zárni a Károlyi, a Szent János, a Szent István, a Péterffy Sándor utcai, valamint a Heim Pál kórházat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik