Belföld

Ingerültség a romagyilkosságok tárgyalásán

Az egyik tanú szerint nem a valódi elkövetők ülnek a vádlottak padján, s ennek a véleményének a tárgyalótermen kívül is többször hangot adott.

Többször figyelmeztette a tatárszentgyörgyi áldozatok egyik rokonát, és rendbírság kiszabását is kilátásba helyezte a tanú pénteki meghallgatásakor a Pest Megyei Bíróság tanácsvezető bírája, mert a férfi ingerülten válaszolt a kérdéseire, végül a bíró megszakította a kihallgatását.

Csorba Csaba, akinek a támadók a 27 éves fiát és ötéves unokáját lőtték agyon sörétes fegyverrel, a romák elleni támadássorozat 2009. február 22-i cselekményének bizonyítási eljárásában a bíró kérdései elől kitérve azt mondta: “Én csak azt akarom, hogy a fiam gyilkosai meglegyenek, mert azt hiszem, még nincsenek meg.”

A tanú ezzel arra utalt, hogy szerinte nem a valódi elkövetők ülnek a vádlottak padján, s ennek a véleményének a tárgyalótermen kívül is többször hangot adott. Szerdai tanúmeghallgatásán pedig azt mondta, a hatóságok el akarták tussolni az ügyet, ezért kezelték a tragédiát egyszerű balesetként, és nem vették figyelembe a gyilkosságra utaló bizonyítékokat.

Bérdi Zsolt, az elsőrendű vádlott Kiss Árpád védője a bíróságnak bemutatott egy az MTI fotóriportere által a tatárszentgyörgyi gyilkosság reggelén a helyszínen készült és különböző portálokon is közölt felvételt, amelyen Csorba Csaba és egyik fia, valamint két másik ember látható, amint egy sörétes puskához való lőszerhüvelyt mutat a hóban.

A tanú nem tudta megmondani, hogy a felvétel hány órakor készült, de állítása szerint akkor még a rendőrök a helyszínen tartózkodtak, de a területet bűnügyi helyszínként nem zárták le. A 27 éves áldozat apja a bíróságon azt állította, a töltényhüvelyt “valaki később odatette”, mert korábban nem látták, és azt szerinte “szikével bontották ki, mert nem volt kirojtolódva”, illetve nem volt körülötte megolvadva a hó.

Mivel a tanú Miszori László szerint ingerülten válaszolt a kérdésekre, a bíró szünetet rendelt el, és arra kérte jogi képviselőjét, konzultáljon a tanúval. Csonka Árpád ügyvéd a szünet után azt indítványozta, “mivel a tanú zaklatott állapotban van”, további tanúmeghallgatását halasszák el, és a bíró engedélyezze, hogy elhagyja a tárgyalótermet.

A bírósági per, amely a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat a hetedik cselekménynek számító kettős gyilkosság bizonyítási eljárása, az áldozatok további rokonainak tanúmeghallgatásával folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik