Belföld

Zsebre plasztikázott a sebész

Ráncfelvarrás, mellnagyobbítás, zsírleszívás - igen. Számla - nem. Aztán jön egy mimikris adóellenõr, és kipukkan a szilikonegzisztencia.

Próbavásárolt az adóhatóság egy plasztikai sebésznél. Az inkognitóban mûtétet rendelõ NAV-os nõ 900 ezer forintot adott át az orvosnak, ám számlát nem kapott.

A revizorok a tettenérést követõen – a betegjogok védelmének szem elõtt tartása mellett – úgymond anonimizált adatgyûjtést végeztek a magánklinikát mûködtetõ cégnél, méghozzá annak érdekben, hogy az orvos tényleges betegforgalma és bevétele megállapítható legyen.

Az eddigi információk szerint a vizsgált plasztikai sebész az elmúlt húsz hónapban közel száz mûtétet végzett. Az orvos tudatos jogsértõ magatartására utal az a körülmény, hogy a rendelõjében nem is tartott számlatömböt.

Az adóhivatal azonnali átfogó ellenõrzést rendelt el a vállalkozásnál, melynek során a korábbi bevallásokat is vizsgálják.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint a hatóság kifejezetten a luxusszolgáltatást nyújtók körében több hasonló jellegû vizsgálatra készül, továbbá a jövõben a plasztikai sebészetek mellett a magánorvosi, fogorvosi praxisok is számíthatnak hasonló ellenõrzésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik