Belföld

Választójogról is tárgyaltak a Fidesz-KDNP tagjai

Az új választójogi törvény tervezetéről tárgyalt csütörtök délelőtt a Fidesz-KDNP országgyűlési frakciója hajdúszoboszlói ülésén.

Áder János, Európai Parlamenti képviselő, akit a választójogi törvényjavaslat koncepciójának kidolgozásával bíztak meg, a tanácskozáson ismertette az új választójogi törvényjavaslattal kapcsolatos előkészítő munkája eredményeit. Az MTI információi szerint az előterjesztés részleteiről szavazott is a Fidesz-KDNP frakció. Az MTI információi alapján a voksolás során támogatták, hogy az új választójogi törvényjavaslat egyfordulós, vegyes választást írjon elő, és szavazati jogot kapjon valamennyi határon túl élő magyar.

Vélhetően megszűnik az úgynevezett kompenzációs lista, de valamilyen – eddig meg nem nevezett – kompenzációt beépítenek a rendszerbe – tudta meg az MTI.

A hajdúszoboszlói frakcióülésen jelenleg szünet van. Több képviselő elhagyta a tanácskozásnak helyet adó Béke Szállót, de az újságírókkal gyakorlatilag senki nem áll szóba, így pontos információkat nem lehet tudni a zárt ajtók mögött történtekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik