Belföld

Mesterházy: az örökség ma is kötelez

Pökhendi stílus helyett alázatot - várja az MSZP elnöke a kormánytól, amelyet Szent István intelmeire emlékeztetett a politikus.

A Szent István-i örökség – pártállástól, hittől, világnézettől függetlenül – ma is mindannyiunkat kötelez – írta a augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából az MSZP elnöke.

Mesterházy Attila az MTI-nek küldött közleményében azt hangoztatta: hitet, meggyőződést, kitartó munkát, elkötelezettséget, fegyelmezettséget, a realitásokkal való bátor szembenézést, előrelátó, bölcs politikát lehet tanulni a Szent István-i örökségből.

A szocialista politikus arra mutatott rá: ahogy István király idején, úgy ma is fontos változások előtt áll Európa, így például égető gazdasági és szociális kérdésekre kell új és hatékony válaszokat találni. A pártelnök szerint az európai és a világgazdaság válságtünetei közepette megfontolt, európai partnereinkkel és szövetségeseinkkel összehangolt, felelős nemzeti politikára van szükség. Úgy vélte ugyanakkor: hazánk jövője napjainkban sok hozzáértő szakembert és hazáját féltő magyar állampolgárt aggodalommal tölt el.

Mesterházy Attila szerint a kormányváltás óta eltelt csaknem másfél év “kiábrándító eredménytelensége” után Magyarország végre igazi válaszokra vár: békét, jogbiztonságot, nyugalmat és gyarapodást kíván, “a pökhendi és kioktató kormánypárti stílus helyett partnerséget és alázatot”, az “üres nemzeti konzultációk” és a megalapozatlan tervek sokasága helyett valódi társadalmi párbeszédet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik