Belföld

Tavaszra kész az MSZP szakpolitikai programja

Szekeres Imre szocialista politikus szerint pártjának a jelenlegi helyzetben az égető gazdasági és társadalmi ügyekben kell állást foglalni, majd erre alapozva 2012 tavaszáig olyan köz- és szakpolitikai programot összeállítani, amely megoldást adhat az emberek, az ország nagy kérdéseire - írta a Népszava.

Az MSZP közgazdasági tagozata és a József Attila Alapítvány elnöke a Népszavának adott interjújában arról beszélt: a program kidolgozásában alapelv, hogy csak olyat mondanak, amit 2014-ben meg is tudnak valósítani.

Közölte, a program összeállításának munkáját a József Attila Alapítvány szakértői köre végzi, és szeptember 30-án nyilvánosságra is hozzák a tervezeteket. Vitát kezdeményeznek az interneten és szakmai körökben, nemcsak a pártban, mert – szavai szerint – közös gondolkodásra van szükség – tette hozzá.

12 munkacsoport dolgozik 140 szakértővel, köztük olyanokkal, akik korábban az államigazgatásban vagy vállalatoknál dolgoztak. Ez nem választási és nem kormányprogram lesz, hanem a szakmai-politikai álláspontok tisztázása az oktatástól a gazdaságpolitikán át a környezetvédelemig – fűzte hozzá Szekeres. Elmondása szerint a készülő program “drasztikus változást” jelent az előző nyolc év szocialista kormányzásához képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik