Belföld

Facebookon jelentette be a község csődjét Versend polgármestere

Adósságrendezési eljárást kezdeményezett Versend önkormányzata a Baranya Megyei Bíróságon, a polgármester egy közösségi portálon jelentette be a község csődjét.

A település a képviselő-testület egyhangú döntése nyomán kezdeményezte az eljárást, miután nem találtak megoldást Versend több tíz millió forintos hiányának kezelésére. A község a tartozások miatt már a segélyeket sem tudja kifizetni – írta szerdán az Új Dunántúli Napló.

A döntésről Kárász István polgármester egy közösségi portálon keresztül tájékoztatta a közvéleményt. Írásából kiderült: a község már háromszor volt csőd közeli helyzetben, de mindháromszor meg tudta őrizni fizetőképességét. Most azonban ez nem sikerült.

A bama.hu internetes portál a polgármestert idézve azt írta, hogy a testület tavaly ősszel 48 millió forint banki tőketartozást és annak kamatait, valamint 24 millió forint beszállítói tartozást örökölt az előző vezetéstől. A hátrányos helyzetű települések támogatására kiírt belügyminisztériumi pályázaton 58,8 millió forintot igényeltek, de kevesebb mint kétmilliót kaptak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik