Belföld

Itt az összes ponthatár

Az fn.hu-n is olvasható az összes felsőoktatási ponthatár. A jelentkezők csaknem 70 százalékát felvették.

Az idén körülbelül ugyanannyian jelentkeztek a felsőoktatásba, mint egy éve. A mostani 141 ezer jelentkező nagy része az alapképzést, a legtöbbjük az államilag támogatott képzési formát választotta. Többen céloztak meg felsőfokú szakképzést, mint előző évben.

Mint arról már az fn.hu beszámolt: 97 769-en kerültek be valamelyik felsőoktatási intézménybe a csaknem 141 ezer felvételizőből. A maximális 480 pontot sehol sem kellett elérni a bejutáshoz. Az államilag támogatott képzések közül a Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodási alapszakra volt a legnehezebb bejutni. A költségtérítéseseknél pedig a Pannon Egyetem mérnök-informatikus képzése nyert, 478 ponttal.

A ponthatárok

Itt olvashatók a ponthatárok, kattintson! (Forrás: Educatio Kft.)

A felvételről szóló határozatot és a beiratkozással kapcsolatos információkat az az egyetem, főiskola küldi meg, ahová besorolást nyert a jelentkező.

A Millenárison a korábbi évekhez hasonlóan Pont Ott Parti várta az idén is a diákokat, a programok már délután négy órakor elkezdődtek: bemutatkozott több felsőoktatási intézmény, tájékoztattak külföldi tanulmányutakról, ösztöndíjprogramokról, nemzetközi szakmai gyakorlatokról, továbbá arról is, hogyan keressen valaki albérletet vagy diákmunkát.


Fotó: Kummer János / fn.hu. Képgaléra!

Fotó: Kummer János / fn.hu (Képgaléria)

Ebben az évben is a teljes mértékben magyar fejlesztésű számítógépes rendszer állította szakonként országos rangsorba a jelentkezőket az általuk elért felvételi összpontszám alapján, majd a legjobb teljesítményű jelentkezőtől kezdve elhelyezte őket az általuk első helyen választott felsőoktatási intézménybe és képzésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik