Belföld

Fél milliárdos hűtlen kezeléssel vádolják a szocialistákat

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak Oroszlány elmúlt 12 évi gazdálkodásával kapcsolatban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt rendelt el nyomozást Oroszlány önkormányzatának elmúlt 12 évi gazdálkodásával kapcsolatban a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség – közölte vasárnap a Hír TV. A televíziós csatorna arról számolt be, hogy a nyomozást Takács Károly fideszes oroszlányi polgármester  feljelentése után rendelte el a megyei főügyészség.

A város sajtóreferense azt közölte, hogy félmilliárd forintos veszteséget tárt fel egy független vizsgálat. A könyvvizsgáló társaság százötven oldalas jelentésben összegezte a polgármesteri hivatal és az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. elmúlt tizenkét évének vagyongazdálkodását. A jelentés szerint becsülhetően legalább félmilliárd forintos veszteség érte a várost elhibázott, nem kellő körültekintéssel, vagy szándékosan kárt okozva végrehajtott gazdasági ügyletek miatt – olvasható a sajtóreferens közleményében.

A könyvvizsgálók rámutattak, hogy a kommunikációs kábelrendszer nem piaci áron történő értékesítése akár 180 milliós hátrány hátrányt okozott, az uszoda felújítása svájci frank alapú lízingkonstrukcióban 123 milliós többletkiadással járt, egy lakópark építése pedig csaknem százmillió forintos vagyonvesztést jelenthetett. A város hitelállománya az időszak során 300 millió forintról 2,6 milliárd forintra nőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik