Belföld

A hétvégén már hőség lesz

Kedden változékony idő lesz, de a hét második felére felmelegszik az idő.

Kedden átmenetileg délnyugaton is többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható záporeső. Másutt a nap folyamán az időnkénti felhősödés mellett többórás napsütésre számíthatunk – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az erőteljesebb gomolyfelhő-képződésből délután, nagyobb eséllyel az Alföldön, illetve az Északi-középhegység térségében, valamint a délnyugati határszélen a zápor mellett néhol zivatar is kialakul. A nyugati, északnyugati szél a nappali órákban ismét többfelé megerősödik, zivatarok környezetében átmeneti viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 26 fok között alakul, késő estére 15, 21 fok közé hűl a levegő.

A hét közepétől sok napsütésre, egyre melegebb nyári időre számíthatunk, szerdán még főként északkeleten, északon lehet több felhő, és ott zápor, zivatar előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdetben 9, 15, majd 12, 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 23, 28 fokról a hét végére 31, 34 fokig emelkedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik