Belföld

Kiesett egy nő a 150-es buszból

Kiesett egy idős nő a 150-es buszból menet közben egy kanyarban a Gazdagréti lakótelep közelében szombaton délután; a 68 éves nő súlyos sérülést szenvedett - erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese és a BKV.

Sass Oszkár elmondta, egy 68 éves nő esett ki a járműből, a baleset következtében 8 napon túli sérüléseket szenvedett.
Erős János, a BKV fődiszpécsere elmondta, hogy a baleset délután történt a XI. kerület Péterhegyi út és Egér utcai kereszteződésénél lévő kanyarban.

A VT-Transman Kft. – a BKV szerződéses alvállalkozója – által üzemeltetett Volvo Localo típusú autóbusz éppen kanyarodott, amikor az egyik utas, egy idős nő elvesztette egyensúlyát, és nekiesett a középső ajtónak. A nyomás hatására az ajtószárny görgője kicsúszott a vezetősínből, és kinyílt, az utas pedig kiesett az úttestre.

Az idős nőt a mentők fejsérüléssel vitték kórházba – közölte a fődiszpécser.

A BKV Zrt. közleménye szerint a baleset kivizsgálása folyamatban van, a közlekedési cég – a vizsgálat eredményének függvényében – megteszi a szükséges lépéseket.
A közlemény hangsúlyozza, hogy a BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. elvárja az alvállalkozóktól, hogy a közlekedésbiztonsági előírásoknak maximálisan megfelelő járműveket adjanak forgalomba, ezért indokolt esetben felelősségre vonja az alvállalkozót.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója teljes körű vizsgálatra kérte a VT-Transmant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik