Belföld

Ma avatják Ronald Reagan budapesti szobrát

A Szabadság tér és a Zoltán utca sarkánál felállítandó Reagan-szobor 2,2 méter magas, Máté István csongrádi szobrászművész alkotása.

Ma avatják fel Ronald Reagan születésének 100. évfordulója alkalmából a budapesti Szabadság téren a volt amerikai elnököt ábrázoló szobrot, a rendezvényen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök és Condoleezza Rice, az Egyesült Államok volt külügyminisztere.

Az egész alakos szobrot a Magyarországi Ronald Reagan Emlékbizottság állíttatja. A szoborállításnál a bizottság együttműködő partnere volt többi között a Ronald Reagan Elnöki Alapítvány (Ronald Reagan Presidential Foundation), a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

Az avatóünnepségen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Condoleezza Rice, az Egyesült Államok volt külügyminisztere, Edwin Meese volt amerikai igazságügyi miniszter, a reagani adminisztráció hajdani irányítója, Kevin McCarthy, a kongresszusi delegáció vezetője, valamint Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik