Belföld

Mesterházy ma már szinte kizárással fenyegeti Gyurcsányt

Az MSZP elnöke üzent elődjének: vagy betartja a kongresszusi döntéseket, vagy nem maradhat a "közösség" része.

Mesterházy Attila szerint az MSZP szombati kongresszusa azt bizonyította, hogy a szocialistáknak az ország problémai a legfontosabbak, nem saját ügyeik. Állítása szerint így az ott meghozott döntések is arról szólnak, hogy erős baloldali néppártként kell alternatívát kínálniuk az embereknek az “Orbán-rendszerrel” szemben. Az MSZP elnöke a honlapján vasárnap közölt írásában azt is hangsúlyozza: annak, aki a közösség része akar maradni, a közös döntéseket be kell tartania.

Mesterházy szerint a kongresszuson kiderült, hogy a párttagok által delegált küldöttek ragaszkodnak a Magyar Szocialista Párt nevéhez, a baloldalisághoz, fontos számukra az önazonosság, nem akarják a szocialista pártba olvasztani a liberálisokat és a konzervatívokat, miközben lehetségesnek tartják, hogy szövetséget kössenek velük.

Mesterházy Attila kitér arra: az MSZP szombaton nagyot lépett az egység felé, ismét bizonyította, hogy demokratikus párt, ahol senkibe sem fojtják bele a szót. Hozzátette: nincs kétsége, hogy az MSZP ezután is vitatkozó párt marad, döntéseit pedig demokratikusan hozza meg.

A pártelnök szerint ugyanakkor fontos elhatározása volt a kongresszusnak, hogy ezeket a döntéseket fegyelmezetten be kell tartani és a vitákat nem nyilvános üzengetések útján kell lefolytatni. “Ezt mindenkinek tudomásul kell vennie, ha a közösség része kíván maradni” – írja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik