Belföld

Szombaton hőség, vasárnap cidri lesz

Markáns hidegfront érkezik, akár 10 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet a hét utolsó napjára.

Péntek délután a több-kevesebb napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan valószínű zápor, zivatar. Éjszaka csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen lesz csapadék.

Szombaton többórás napsütés mindenütt valószínű. A várható hőség miatt előzetes, figyelmeztető jelzést adott ki az ország déli, délkeleti megyéire az országos tiszti főorvos. Hogy a hőség okozta káros egészségügyi hatásokat hogyan előzhetjük meg, arról bővebb információ olvasható itt!

Északon és nyugaton néhol zápor, zivatar kialakulhat. Az esti óráktól északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként heves zivatar, melyek környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27, 32 fok között alakul.

Vasárnap aztán egy markáns hidegfront érkezik, mely borongós, szeles, esős időt hoz. A hőmérséklet is jelentősen visszaesik: 15-20 fokos maximum várható. A délutáni óráktól aztán nyugat-északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és megszűnik a csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az UV-sugárzás különösen szombaton, a nyugati, délnyugati teruleteken nagyon erős lehet. Vasárnap viszont inkább a keleti országrészben kell vigyázni a napon tartózkodóknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik