Belföld

Közösség a társadalmi felelősségvállalásban

A vállalati önkéntesség mint közösségteremtés, stratégia és versenyelőny – CSR lehetőségek és jógyakorlatok

Az Európai Unió Tanács soros magyar elnökségi programsorozatának részeként, valamint az Önkéntesség Európai Éve rendezvényeihez is kapcsolódva, „Közösség a társadalmi felelősségvállalásban” címmel rendez nagyszabású szakmai konferenciát a vállalati önkéntesség témakörében az Ökumenikus Segélyszervezet.

Milyen vállalati stratégiai célkitűzést támogathatnak az önkéntes programok? Miért éri meg a munkaadónak, ha a dolgozók munkaidőben „másnak” dolgoznak? Hogyan válhat az önkéntesség az érintettekkel való közösségteremtés eszközévé? Mi a hatékony önkéntes programok titka?

Közösség a társadalmi felelősségvállalásban 1

A május 19-én (csütörtök) Budapesten megrendezendő konferencia a vállalati önkéntességet a vállalatok társadalmi felelősségvállalási (CSR) tevékenységének részeként tárgyalja. Megvizsgálja annak jelentőségét, a vállalati önkéntes programok sikeres megvalósításának lépéseit, tapasztalatait. A rendezvényen kiemelkedő szerepet kap a magyar vállalati önkéntesség helyzetének és az önkéntes programok szervezési lehetőségeinek valamint tereinek bemutatása Magyarországon.

„A hiánypótló egynapos program többet kínál vállalati jógyakorlatok megcsodálásának lehetőségénél” – hangsúlyozza Gáncs Kristóf, a Segélyszervezet vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója hozzátéve: „A konferencia teljes spektrumában érinti a vállalati önkéntes programok hatékony szervezésének feltételrendszerét mind a vállalati, a szervező-közvetítő és a civil avagy a befogadói oldalról is”.

Pr, Hr, Csr
Az inspiráló nemzetközi trendekről és tapasztalatokról, az önkéntes kezdeményezések vállalatra és közösségekre gyakorolt pozitív hatásairól neves szakértők, kanadai, észak-amerikai és német előadók tartanak előadást, akik délután szakmai műhelybeszélgetéseken cserélnek tapasztalatot a résztvevőkkel a vállalati önkéntes programok kihívásai és hasznossága témakörökben, valamint a humán erőforrás, illetve a pr/kommunikáció területeit érintő kérdésekben.

Érték és érdek
A konferenciára meghívást kapnak a legnagyobb hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalással, humán erőforrással, vállalati kommunikációval, illetve vállalati önkéntes programokkal foglalkozó felelős vezetői. A szakmai rendezvény a résztvevő vállalatok döntéshozóit segíti majd a vállalati önkéntes programok kiválasztásánál, hatásuk átgondolásánál. Egyrészről a vállalat humán erőforrás stratégiájának és céljainak ismeretében, másrészről az önkéntes programok hatékony kommunikációjának megvalósításánál – erősítvén a vállalat pozitív megítélését annak kapcsolati körében.


Közösség a társadalmi felelősségvállalásban 2

„Reményeink szerint a konferencia felhívja a figyelmet a vállalatok szerepére és felelősségére is az önkéntesség kultúrájának fejlődésében, és hatása túlmutat majd az önkéntesség évén. Hosszú távú lendületet és inspirációt szeretnénk adni a résztvevőknek. Célunk a vállalati önkéntesség iránti magyar vezetői elköteleződés megerősítése és a jelenlegi hazai helyzet, illetve a fejlődés útjainak közös felfedezése, valamint annak áttekintése, hogy a vállalati önkéntesség nem csak jótékonykodási forma, hanem napjainkban akár komoly versenyelőnyt is eredményező tevékenység” – hangsúlyozta Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója.

A rendezvény a magyar soros EU-elnökség hivatalos eseménye, ami a Hungarofest támogatásával jött létre.

A május 19-én, a Kempinski Hotel Corvinusban rendezendő konferencia térítésmentes de előzetes regisztráció szükséges.

További információ és regisztráció: konferencia@segelyszervezet.hu

Bővebb információ: csr.segelyszervezet.hu

Közösség a társadalmi felelősségvállalásban 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik