Belföld

Romagyilkosságok: hallgatnak a családtagok

A bíróság végzése szerint a bíró nem elfogult, a harmadrendű vádlott családjának nőtagjai pedig megtagadták a vallomástételt.

Miszori László bíró nem elfogult a Pest Megyei Bíróság szerdán reggel ismertetett végzése szerint, ezért a bíróság megtagadja kizárását a romák elleni merényletsorozat tárgyalásából. A bíró kizárását az ügyből az elsőrendű vádlott és védője indítványozta, mert szerintük Miszori bírótól elfogulatlan eljárás nem várható. Ugyancsak szerdán délelőtt hallgatta meg a bíróság a harmadrendű vádlott családjának három nőtagját.

Gyorsan véget ért szerdán délelőtt a három tanú, a harmadrendű vádlott édesanyja és két húga meghallgatása, mert mindhárman éltek mentességi jogukkal és a harmadrendű vádlottal kapcsolatban nem tettek tanúvallomást.

Mentességük nem vonatkozik a többi három vádlottra, azonban velük kapcsolatban ketten azt mondták, hogy még látásból sem ismerik, a kisebbik húg pedig közölte, csak annyit tud a másodrendű vádlottról, hogy egy időben együtt dolgozott a bátyjával.

A harmadrendű vádlott egyébként az eljárás során mindvégig tagadott, és a mai napig is azt hangsúlyozza, nem vett részt a merényletsorozatban, nem követett el bűncselekményt annak ellenére, hogy az első- és másodrendű vádlott időközben elismerte, hogy három helyszínen, Galgagyörkön, Piricsén és Tarnabodon ott voltak és társukként nevezték meg a harmadrendű vádlottat is.

A Pest Megyei Bíróság még szerdán további tanúk meghallgatásával folytatja a romák elleni, 9 helyszínt érintő és 6 halálos áldozatot követelő merényletsorozat miatt indított büntetőper tárgyalását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik