Belföld

Nyugdíj: nem lesz kivétel az elit

Év végéig megszüntetik a képviselők, polgármesterek korhatár előtti nyugdíjba vonulási lehetőségét - írja a Magyar Nemzet.

Az országgyűlési képviselők és polgármesterek korhatár előtti nyugdíjba vonulási lehetőségét az év végéig kivezethetik a rendszerből. A lap meg nem nevezett források alapján azt írja, hogy a kormány előtt fekvő javaslat szerint 2012-től új jogosultságot már nem lehetne szerezni, eddig az időpontig a kedvezményt biztosító rendelkezéseket hatályon kívül kell helyezni.

A most hatályos szabályozás szerint bizonyos hivatalban töltött idő után a nyugdíj a korhatárt megelőzően polgármestereknél legfeljebb hét évvel, országgyűlési képviselők esetében legfeljebb öt évvel jár. Az előterjesztésből kiderül, a tervezett szigorítás csak kis kört (360 főt) érint, mivel a jogszerzésnek az is feltétele, hogy a képviselői, polgármesteri megbízatás 2011. december 31-ig megszűnjön. Az intézkedésből költségvetési megtakarítás 2012-ben nem keletkezik, a javaslat előnye a „profiltisztítás”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik