Belföld

Babakocsikkal demonstrálnak szombaton

A "Kritikus anyukák" főként az akadálymentesítés szükségességére akarják felhívni a figyelmet.

Ismét babakocsis demonstrációt szervez Budapest akadálymentesítéséért és élhetőbbé tételéért a Critical Moms csoport. A Születés hetéhez kapcsolódó szombati esemény végén ezúttal piknikre is várják a résztvevőket.

A városban gyalogosan közlekedő kisgyermekes családokat összefogó Critical Moms az elmúlt években már számos alkalommal rendezett demonstrációt (többször a Critical Mass kerékpáros felvonuláshoz kapcsolódva), hogy felhívja a figyelmet a babakocsival való közlekedés nehézségeire.

A kisgyermekeseknek nap mint nap gondot okoz, hogy a városban sok helyütt – elsősorban a főbb csomópontokban – csak aluljárón keresztül, a babakocsival lépcsőzve tudnak átkelni az út túloldalára. Problémát jelentenek a parkoló autók is, amelyek tulajdonosai sokszor nem figyelnek arra, hogy hagynak-e elég helyet a járdán a babakocsival közlekedőknek – mondta Fleischer Judit szervező az MTI-nek.

Mint hozzátette, ezúttal nemcsak az akadálymentesítés szükségességére akarják felhívni a figyelmet, hanem a demonstrációt záró családi piknik révén meg akarják mutatni, hogy milyen is lehetne egy igazán élhető város látképe a városi zöld felületeken piknikező, játszadozó családokkal.

A belvárosból, a Deák téri templom elől szombaton 10 órakor induló séta – amelyre a babakocsis szülők mellett mindenkit várnak, aki úgy érzi, volna még mit tenni Budapest akadálymentesítéséért és élhetőbbé tételéért – a Ferenciek terén, valamint az Erzsébet hídon át vezet egészen a Tabánig, a családi piknik helyszínéig.

A május 1. és 8. között zajló Születés hete programsorozat célja, hogy a résztvevők minél szélesebb körben jussanak információhoz a várandósság, szülés-születés, a női szerepek megélése, anyaság-apaság, gyermekágy és a csecsemőkor témájában, hogy döntéseiket tájékozottan hozhassák meg. Az idei Család és hivatás mottónak megfelelően a legtöbb helyen szó lesz munkaügyi és munkajogi témákról is, emellett szülésfelkészítés, szoptatási tanácsadás, hordozó alkalmatosságok bemutatója is színesíti a programokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik