Belföld

Ki akarták csalni az OTP-sek adatait

A pénzintézet hétfőn, dél körül kapta az első értesítést a visszaélésről, egyelőre nem tudni, hogy bedőlt-e valaki a csalóknak.

Az OTP közleménye szerint minden bizonnyal egy külföldi webszerver segítségével próbáltak meg információkat kicsalni az OTP Bank ügyfeleitől. A pénzintézet hétfő délután egy óra előtt kapta az első értesítést a visszaélésről, arról még nincs információ, hogy történt-e sikeres adatszerzés. A pénzintézet az ilyen esetekre vonatkozó incidenskezelési eljárás szerint járt el, és megtette a szükséges intézkedéseket: a támadó weboldalt letiltatta, az ügyfeleket tájékoztatta. Mivel az oldal hamisított webhelynek minősül, a böngészők már nem engedélyezik a hozzáférést.

Az OTP tájékoztatása szerint az incidens átlagosnak mondható, az ügyfeleket félretájékoztató írásos anyagban az aránylag kevés helyesírási hiba arra utalhat, hogy magyarul tudó ember vagy emberek fogalmazták meg.

Az OTP hangsúlyozza, hogy az OTP Bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat. A cég azt kéri az ügyfelektől, hogy amennyiben megadták adataikat, haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben. A hitelintézet a visszaélési kísérlet miatt már megtette a szükséges biztonsági és jogi lépéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik