Belföld

Megjelent a Szebb Jövőért Hajdúhadházon

A Jobbikhoz köthető polgárőrség 2 hétig felügyeli a rendet a településen.

Mától járőrözik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület 150-200 tagja Hajdúhadházon. Hivatalosan ezt tegnap este jelentette be a helyi rendőrkapitányságon Rubi Gergely, a Jobbik parlamenti képviselője, aki maga is polgárőr – adta hírül a hírTV.

A tagok folyamatosan érkeztek a településre. Őket a környéken szállásolták el. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tartott már közrendvédelmi akciót Gyöngyöspatán is. Álláspontjuk szerint Hajdúhadházon megnőtt a lopások, betörések száma, ezért akarják segíteni a rendőrség munkáját.

„Egy hétig biztosan kiemelt járőr lesz, utána még egy hétig emelt készenlét. A cél a rendőrség megerősítése és a közbiztonság javítása. Akinek van félnivalója, az féljen. Akinek nincs, annak semmi oka rá, hiszen nem azért vagyunk itt, hogy félelmet keltsünk, hanem azért, hogy a rendet a rendőrséggel együtt fenntartsuk” – nyilatkozta Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő.

A helyi roma lakosság már korábban elutasította a polgárőr egyesület tevékenységét és a település polgármestere szerint sem indokolja semmi a fokozott jelenlétüket.

AJÁNLOTT LINK:

Közel 200 polgárőr járőrözik majd Hajdúhadházon (hírTV)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik