Belföld

Nem tüntethetnek egyenruhában a rendvédelmisek

A demonstrációt hirdető szakszervezet szerint az egyenruha akkor is tartást ad, fegyelmezettséget jelent, ha valaki éppen tüntet.

A demonstrációra készülő Fegyveres és a Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) kifogásolja, hogy a Belügyminisztérium (BM) megtiltotta az egyenruha viselését az április 16-ai rendezvényükön.

Az elmúlt tíz évben az FRDÉSZ demonstrációin mindig egyenruhában vettek részt, minden demonstrációjuk fegyelmezett rendben, mindenféle rendbontás nélkül zajlott. Az egyenruha egy hivatásosnak akkor is tartást ad, fegyelmezettséget jelent, ha éppen demonstrál. Ráadásul így könnyen ki tudták szűrni a közéjük nem tartozó bajkeverőket, provokátorokat – olvasható a szövetség közleményében, amelyet pénteken küldött meg az MTI-nek.

Miközben a szolgálati törvény parancsnoki engedéllyel lehetőséget ad az egyenruha viselésére, a BM állásfoglalása miatt megfosztják őket ettől a joguktól, így attól is, hogy a fegyveres rendvédelmiek jól elkülöníthetően jelenjenek meg a demonstráción; az ebből adódó következményekért a Belügyminisztériumot terheli a felelősség – írták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik