Belföld

A rendvédelmi szakszervezet kiáll Bajusz mellett

Az FRDÉSZ szerint a rendőr őrnagy őszintén kifejtette véleményét azokról a problémákról, amelyek a rendőri hivatást terhelik.

Mint ismert, Bajusz Ferenc a Facebookon hétfőn tette közzé Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelét, melyben egyebek mellett azt írta: “Ha esetleg nem mondták Önnek, a Rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra”. A felháborodott egyenruhás azt üzente Orbán Viktornak, jó lenne, ha felébredne, és kicsit körbenézne.

A történtek miatt csütörtökön a Terrorelhárítási Központ közleményt adott ki, amelyben azt írják, az őrnagy durván és igazságtalanul megsértette több száz, az életét rendszeresen kockára tevő kollégáját.

A demonstrálni készülő Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége és annak tagszervezetei ezzel szemben hangsúlyozzák: közösen kiállnak Bajusz Ferenc rendőr őrnagy mellett, aki az egyik közösségi portálon őszintén kifejtette véleményét azokról a problémákról, amelyek a rendőri hivatást manapság terhelik. A szakszervezet szerint a politikai és szakmai vezetés megpróbálja úgy beállítani ezt a nagy vihart kavart ügyet, mintha ez egy olyan rendőr magánvéleménye lenne, aki végső elkeseredésében ragadott tollat. Rendkívül sajnálatos, de tény, hogy bármely börtönőr, katona, nemzetbiztonsági, polgári védelmi dolgozó, rendőr, tűzoltó, vámos leírhatta volna hasonló véleményét.

Ugyanakkor véleményük szerint nem az a fő probléma, hogy az újonnan felállt Terrorelhárító Központ (TEK) kiemelt támogatásban részesül, hanem az, hogy más helyeken már az alapvető működéshez szükséges feltételeket sem biztosítják.

Hozzáteszik: Bajusz Ferenc őrnagy leírta a véleményét, és most azzal fenyegetik, hogy ezért elveszítheti akár az állását is. Tűrhetetlen az, hogy a 21. században, egy európai uniós állampolgárt, egy demokratikus országban bármilyen atrocitás érjen azért, mert őszintén elmondja a véleményét, még akkor is, ha rendőr az illető. Az FRDÉSZ bízik abban, hogy a Független Rendőrszakszervezettől, amelynek tagja a rendőr kolléga, minden jogi és anyagi támogatást meg fog kapni, amennyiben bármilyen hátrány éri nyilatkozata miatt, ugyanakkor az FRDÉSZ és tagszervezetei is felajánlják ez irányú segítségüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik