Belföld

Szocialista nőegylet után nyomoznak

A rendőrség sikkasztás miatt nyomoz.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Lévai Katalin által megálmodott Budapesti Nőház Közhasznú Egyesület gazdálkodása ügyében nyomoz – erősítette meg a Magyar Nemzet információját a BRFK sajtóosztálya. A büntetőeljárásnak egyelőre nincs gyanúsítottja.

Megkezdődtek a tanúkihallgatások, a nyomozás határideje április 23. A 2003 végén megalapított nőház ügyében egy alkalmazottja tett feljelentést a közelmúltban, akit 2004-ben az egyesület óvónőként alkalmazott. A feljelentő sérelmezte, hogy miután a nőház 2004. november 30-án – a kormányzati támogatás elapadása miatt – feloszlatta magát, nem fizették ki neki, illetve egy másik óvónőnek a határozott idejű szerződésük alapján nekik járó összeget.

Lévai Katalin (a képen) – tárca nélküli miniszterként – a nőház létrehozását az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal figyelemre méltó eredményei közé sorolta. Ehhez képest a szervezet alig egy évig létezett: 2004. november 30-ával feloszlatta magát.

A bíróság hiába ítélt meg több mint hárommillió forintot két óvónőnek, akik a Budapesti Nőház egyesület alkalmazottai voltak, egy éve várnak a pénzükre. A szakma már a megalakuláskor “nehéz és ritkán sikeres” mutatványnak tartotta, hogy a civilek függetlenek akartak maradni, miközben anyagilag kiszolgáltatottak voltak a kormánynak.

AJÁNLOTT LINK:

Nyomozás az MSZP-közeli egylet miatt (Magyar Nemzet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik