Belföld

Szanyi nem kíváncsi “náci” magyarázkodásra

A politikus nem gondolja, hogy elvesztette volna szavahihetőségét.

Szanyi Tibor az MTV reggeli műsorában “mocskos provokációnak” nevezte Tomcat médiahackjét a gyöngyöspatai kettőskereszt-égetésről. Szerinte büntetőjogi kérdés, ha valaki álhírt közöl hivatalos személlyel. A politikusnak nincs más eszköze, csak a nyilvánosság – mondta.

A szocialista képviselő példaként említette, hogy ha valahol tűz van, a tűzoltók sem hívják fel előbb a polgármestert megerősítésért, hanem azonnal ugranak. Szerinte a sajtó is hibás, egymásnak ellentmondó információkat közöl Gyöngyöspatáról, ahol hetek óta grasszál a polgárőrségnek álcázott magyar gárda. „Terror alatt van a lakosság és a hatóságok nem lépnek fel” – mondta.

Az ellenzéki képviselő szerint ő nem hibázott, viszont a Fidesz és a Jobbik közötti összjátékot jelzi, hogy az államtitkár nem indít hivatalból eljárást, hanem őt egrecíroztatja. „Menjen a fenébe az ilyen államtitkár” – mondta Szanyi Tibor.

„Az, hogy ezzel a megnyilvánulásommal a témára ráirányítottam a figyelmet, én ezt egy helyes dolognak tartom, és egyébként nem érdekel az, hogy milyen erkölcsi magaslatokról próbálnak nekem ilyen náci figurák magyarázkodni” – tette hozzá az MSZP képviselője.

Előzőleg Tomcat a műsorban úgy vélte, az ő tetténél sokkal “neccesebb”, amit a szocialista Szanyi Tibor tett, aki bedőlt az információnak. Hozzátette: sok közszereplő úgy tesz rasszista, antiszemita kijelentéseket, hogy megbizonyosodna annak valódiságáról – „telekürtölik vele Európát, és utána még csak bocsánatot sem kérnek az érintettektől” – mondta.

AJÁNLOTT LINK:

Szanyi visszavág – “Bizonyosan nem követtem el hibát!” (hidao.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik