Belföld

Együtt emlékeznek a közmédiumok 1848-ra

A Magyar Televízió, a Duna TV, a Magyar Rádió, valamint az MTI először indított közös, összehangolt műsorfolyamot.

A Magyar Televízió m1-es csatornája reggel 9 órától Petőfi Napja címmel, kora délutánig tartó élő stúdióműsorral kezdi ünnepi programját, az adás műsorvezetője Novodomszky Éva és Gaskó Balázs. A nézők eközben figyelemmel kísérhetik a Kossuth Lajos téri ünnepélyes zászlófelvonást, valamint a Magyar Nemzeti Múzeumnál tartott állami megemlékezést és a főváros ünnepségét a Batthyány örökmécsesnél. Az eseményekről az m2, illetve a Duna Televízió is élőben számol be. Az MTV a nap végén felvételről közvetíti a Kossuth- és Széchenyi-díjak előző napi átadását.

A Duna TV reggeltől “Föltámadott a tenger” címen sugároz egész napos stúdióműsort. A televízió e napon is nagy figyelmet fordít a határon túli magyarokra, ennek jegyében a csatorna az idén Csíkszeredára “költözik”, és számol be élő helyszíni tudósítással a helyi ünneplésről.

A Magyar Rádió csatornái az ünnep alatt is a hétköznapokban megszokott három stílushoz igazodva szólalnak meg. Az MR1-Kossuth Rádió hallgatói Szendrey Júlia, Petőfi Sándor özvegye levelei és naplója alapján készült rádiómonológot hallgathatnak meg. Az MR2-Petőfi rádióra hangolók reggel hat órától este hét óráig Dalra magyar! című zenés műsorfolyammal találkozhatnak. A komolyzene iránt érdeklődők este fél nyolctól Erkel Ferenc Bánk bánját hallgathatják a Magyar Állami Operaházból az MR3-Bartók rádió hullámhosszán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik