Belföld

Vallott a Magyarok Nyilai-ügy egyik vádlottja

Részletes leírást adott a vádbeli terrorcselekményekről, a felkészülésről és Budaházy vezető szerepéről.

Az egyik vádlott magára és társaira is terhelő, a vádbeli terrorcselekményeket részletesen feltáró, Budaházy György elsőrendű vádlott vezető szerepére is kiterjedő nyomozati vallomásának ismertetésével folytatódott a terrorcselekmények vádjával indult büntetőper a Fővárosi Bíróságon pénteken.

A 11. rendű vádlott a bíróság előtt nem kívánt vallomást tenni, de a bíró által ismertetett nyomozati iratokból kiderült, hogy korábban az ügyészek előtt részletesen beszámolt több, évekkel ezelőtti, akkori kormánypárti országgyűlési képviselők ingatlanjai, kormánypártok irodái, illetve melegbárok elleni támadásról, továbbá az azokra való felkészülésről.

Az ismertetett vallomás szerint Budaházy egy ízben felvetette Fidesz-irodák megtámadását is, de azt a többiek nem támogatták, amire az elsőrendű vádlott annyit mondott: “Akkor azt most még nem.”

Az eddig meghallgatott vádlottak a 11. rendű kivételével tagadták bűnösségüket, és vallomást sem tettek. A tárgyaláson befejeződhet meghallgatásuk, és a jövő héten már a bizonyítási eljárással folytatódhat Budaházy és 16 társának büntetőpere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik