Belföld

Letiltották a Hírcsárdát?

Ügyvédi felszólításra vált elérhetetlenné a gúnyos humoráról ismert álhírportál - legalább is ezt állítják a szerkesztők.

Elérhetetlenné vált a Hírcsárda nevű, szarkasztikus álhíreiről ismert weboldal „A szolgáltatónk egy ügyvédi felszólításnak eleget téve lekapcsolta az oldalt. Az oldalon számunkra egyelőre ismeretlen jogsértés történt” – olvasható a szerkesztők közleménye a népszerű portál Facebook-profilján.

Ha a bejelentés igaz, akkor nem ez lenne a Hírcsárda első komolyabb jogi természetű ügye. Tavaly nyáron Hoffman Rózsa kért helyreigazítást a viccoldaltól. Az oktatási államtitkár a „Hoffman Rózsa a focipályán is engedne buktatni” című írással kapcsolatban azt kifogásolta: abban megtévesztő módon, egy általa soha el nem mondott szöveget, szó szerinti idézetként közöltek.

A Hírcsárda felvállaltan és közismerten gúnyos, humoros álhíreket gyártó honlap. Nem lenne meglepő, ha a Facebookon megjelent közlemény egy reklámkampány részét képezné. Már csak azért is gyanús az ügy, mert információink szerint ügyvédi felszólításra nem állítanak le weboldalakat.

UPDATE – Jól gyanítottuk: http://hircsarda.blog.hu/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik