Belföld

Filozófuskecskére bízott közkáposzta

A Magyar Nemzet szerint filozófusbotrány dacára állami pénzosztó helyeken maradtak a tudósok.

A filozófusügyben érintett tudósok közül többen mindmáig olyan állami testületek tagjai, ahol több százmillió forint közpénz sorsáról dönthetnek többedmagukkal – írja a Magyar Nemzet. A lap ezt furcsállja, miután az elszámoltatási kormánybiztos négy pályázat ügyében feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a pénzek szabálytalan felhasználása miatt.

A pályázati botrányba keveredett filozófusok határozzák meg a mai napig, hogy például melyik filozófiai pályázat kapjon állami támogatást és mekkora összeget. Borbély Gábor, az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok filozófiai zsűrijének tagja, megbízatása csak 2013. május 31-én jár le.

A Magyar Nemzet külön kiemeli, hogy Gábor György a mai napig nemcsak a Nemzeti Kulturális Alap Ismeretterjesztés és Környezetkultúra nevet viselő állandó szakmai kollégiumának, hanem a már az Orbán-kormány idején létrehozott Márai Program Tényirodalmi Ideiglenes Kollégiumnak is a tagja. Ez a testület dönt arról, hogy a könyvtárak a Márai-program keretében, mely kiadók könyveiből válogathatnak.

AJÁNLOTT LINK:

Filozófusok közpénzosztó helyeken (Magyar Nemzet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik