Belföld

Fordult a kocka: Orbán hőssé vált Nyugaton

A Der Spiegel már referenciaként használja Orbán nevét - írja blogjában Kóczián Péter.

A liberálisnak tartott újságíró legfrissebb blogbejegyzésében arra hívja föl a figyelmet, hogy Nyugaton most azok a vezető politikusok tapsolnak legjobban Orbánnak, akik nem sokkal korábban még komolyan támadták, például a médiatörvény kapcsán.

Kóczián Péter a Der Spiegel című tekintélyes német lap írását elemezve megállapítja: az újság a magyar miniszterelnök nevét már egyenesen referenciaként használja. A hetilap a német kancellár elleni európai lázadás egyik kulcsfigurájának mondja a magyar miniszterelnököt.

A Spiegel felidézi azt az eseményt, ahol az európai jobbközép pártok vezetői és a többszáz küldött vastapssal fogadták Orbán beszédét, jelezve, hogy mennyire nem értenek egyet Merkel kancellár tervével, amely a “kétsebességes” gazdasági együttműködésről és az egész unióra érvényes makrogazdasági szabályozásról szól.

Kóczián Péter idézi a lapból, hogy Orbán még Angela Merkel politikai szövetségeseit is maga mellé tudta állítani, ráadásul nem csak a CDU-s poltikusokat, hanem még a kancellár pártjának a CDU-nak a tagait is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik